Filmtips – filmer om trekkhunder

Dersom du, som oss, har et hjerte som banker litt ekstra for trekkhunder, les videre for filmtips! Det er ikke underlig at det er laget filmer der trekkhunder spiller en rolle, med tanke på hvor vakre, utholdende og særegne disse hundene er. Løpene som arrangeres er også intenst spennende, og det felleskapet som skapes mellom menneske og hund i møte med, og i kamp mot naturen, er helt unikt.

Gode filmer med trekkhunder

  1. På toppen av lista vår troner dramafilmen “Iron Will” eller på norsk: “Villmarkens sønn”. Denne filmen fra 1994 med blant annet Kevin Spacey og Mackenzie Astin er spennende, har utrolige natursekvenser og vakre hunder. Bonus for at slutten er så bra, vi skal ikke spolere den for deg, sjekk ut filmen allerede i dag.
  2. “Ulvehunden” eller “White Fang” fra 1991 er basert på Jack Londons fantastiske roman som kom ut i Norge i 1957. I denne Disney-eventyrfilmen spiller blant annet Klaus Maria Brandauer og Ethan Hawke. Filmen har 10 års grense, så den er et perfekt valg for familiekvelden. Og har du ikke lest den legendariske romanen til Jack London, bør dette også havne på lista over ting du bør gjøre.
  3. “Stone Fox” er en dramafilm fra 1987, den er basert på en barnebok skrevet av John Reynolds Gardiner. Joey Cramer spiller Willy, en gutt som må vinne et hundesledeløp for å redde gården til bestefaren. Også denne filmen har en særlig god slutt.
  4. “The Great Alone” fra 2015 er en dokumentar som forteller den fascinerende historien til hundesledefører Lance Mackey. Dette er en særdeles god film som viser det unike forholdet mellom mennesket og hans beste venn, (trekk)hunden.